Kosta vom Möwenparadies ( Jason ) is een blonde Hovawart reu, geboren op 04 Maart 2002. De moeder is Charleen vom Möwenparadies en de vader Aslack vom Haus Erdbrügge.


Jason is onze 1e Hovawart (reu).
Jason is niet vanaf het prille begin bij ons.
We hebben hem met een leeftijd van 4 maanden overgenomen van de 1e eigenaars.
 
   
   
 
Lees hieronder het verhaal;  

 

Links: Charleen vom Möwenparadies
Rechts: Kosta vom MöwenparadiesOmdat we met onze 1e hond, Stella ( Duitse staander x Labrador) bij KC-Tilburg trainen en
daar ook de vereniging Hovawart Vrienden Nederland traint, kwamen we al vlug in aanraking met het ras Hovawart.

Het elegante uiterlijk, de speelsheid tot op hoge leeftijd, het temperament en de veelzijdigheid van het ras Hovawart spraken ons zeer aan.
Het betrof ook nog eens een ras ingedeeld als werkhond. Voor ons het ideale hondenras.

Toevallig waren we al een tijdje op zoek naar een leuk speelmaatje voor ons teefje Stella.
Toen er op een bepaald moment in 2002 een 4 maanden oud reutje ter overplaatsing werd aangeboden, waren we direct enthousiast. Op een zondag in Juli 2003 kwamen de huidige eigenaren met 2 jonge Hovawartjes naar de trainingslocatie van de HVN. Het waren 2 schattige reutjes; een Black en Tan reutje; Wheeler, en een Blond reutje; Jason.

Op het eerste gezicht verliefd en een paar uur later was het blonde reutje in ons bezit.
Zijn roepnaam luidt Jason, z'n kennel naam; Kosta vom Möwenparadies.

Nu kon de tijd van dubbel plezier, dubbel spel en dubbele dolheid beginnen. Maar ook tijd van training, want dat is wel nodig met een Hovawart.

Ook voor Stella was het even wennen met deze onstuimige nieuwkomer. Maar al snel is Jason door Stella volledig geaceppteerd en zijn zij een heerlijk koppel.Links: Stella                           Rechts: Kosta vom Möwenparadieswww.hovaerdije.nl © 2008